Tässä joku viikko tuskailin näiden kanssa

1299660836_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tarkoitus oli hiukan maalailla. Tuolle isolle pohjalle tulossa jouluikoni (5 vuoden projekti eli ikoninmaalaus opettaja työllistetty !!!). Jouluikonin sain piirrettyä ja ääriviivat maalattua ihan kotosalla ja siihen se sit taas jäi. Tänä viikonloppuna oli taas maalauskurssi ja pohjat näyttää tältä nyt:

1301242384_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hirveesti ei viikonlopussa kerkee. Ikonin maalaus ei ole teknisesti ihan suitsait juttu. Aikaani vei pyöreän pohjan kultaus ja jouluikonin sädekehien kultaus.. niitähän ei maalata vaan siirtokultana pistetään (en tiiä miten oikea termistö menee). Suojelusenkeli alkaa olla pian valmis ja kuten huomata saattaa ikonin tausta on muuttanu väriä ja siten koko ikonin ilme. Pitänee yrittää viikolla maalata loppuun ja saada lakka päälle.

Ensi syksynä sitten jatketaan kursseja jos henki ja äly pihisee. Kurssin porukka on mahtavaa ja ei siellä virsiä hymistellä. Meistä suurimmalle osalle ikonit taitavat merkitä taideteoksia eikä sitä mitä......pitäisi ! Kauniita ne on ja eniten minua kiehtoo se maalaustyyli... miten kasvot esimerkiksi loihditaan esille. Aina sitä jotenkin mykistyy kun työ edistyy. Meillä on ollut onnea saada myös niin hyvä opettaja et mikäpäs maalatessa...apua kyllä saa ja opastusta.

Illalla väkersin kiitoskortin opettajallemme ja kerrankin olin ylpä tekeleestä. No arvata vaan voi muistinko sitä ikuistaa sitten......